hrana iz OPG-ova

Otvoren restoran i lounge bar uređen od dijelova starih brodova i podmornica nudi hranu od domaćih namirnica

Harbor restaurant
Foto: PR FOTO
1/4
08.09.2016.
u 13:25

Ponuda hrane Harbora, zasniva se na lokalnim namirnicama zadarskog područja. Glavni kuhar je Bruno Cesar Lerzundi Wagner koji ima veliko internacionalno iskustvo radeći u eminentnim restauranima u Peru-u, Meksiku i više zemalja europe.

U Zadru jer otvoren novi atraktivni koncept restaurant Harbor na mjestu bivšeg popularnog Maraschino bara u gradskoj luci. Originalni koncept uređenja prostora potpisuje kipar i scenograf Nedjeljko Mikac Cak, odgovoran za uređenje mnogih popularnih zagrebačkih lokala poput Johann Francka, Peperminta, Supercafea te kluba Noa na Zrću. Za uređenje Harbora koristio je dijelove starih brodova i podmornica i napravio jedan od najljepših prostora na jadranu. Harbor je zamišljen kao kombinacija restaurana i lounge bara sa živim svirkama i nastupima DJ-a.

Ponuda hrane Harbora, zasniva se na lokalnim namirnicama zadarskog područja. Glavni kuhar je Bruno Cesar Lerzundi Wagner koji ima veliko internacionalno iskustvo radeći u eminentnim restauranima u Peru-u, Meksiku i više zemalja europe. Napravio je menu koji je fusion mediteranske i peruanske kuhinje koriseći iskljucivo namirnice iz OPGova zadarske županije.

Foto: PR FOTO

Dobavljač kozjeg sira je opf Nikice Zampera, pršut i panceta od Seklina iz Drinovaca, voće i povrće dolazi iz Raštana. Najpopularnija jela ovog restorana su: Hobotnica sa kremom od masline kalamate, Ahi tuna(kali tuna - trenutno najbolja na tržištu) ili Pileći otkošteni batak-zabatak a'la parmigiana, dok među desertima predvvode Crumble koji se mijenja ovisno o sezoni voća (16x) s težnjom prema višnji maraski iz zadarskog zaleđa, Tiramisu sa ušećerenim arancinima, Čokoladni lava cake sa 72% čokolade, Punjena pana cota sa sa 16 sezonskih vrsta voća i Semifreedo s tostiranim lješnjakom.

Deserti su obogaćeni s 5 do 6 različitih vrsta torti.

>>Mjesto koje gurmani ne smiju propustiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije