Trideseti međunarodnom sajm prehrane, pića i opreme za turizam - Promohotel, otvoren je u porečkoj sportskoj dvorani na Žatiki. Sajam i ove godine organizira tvrtka Studio 053, a uz njega je naslonjena i 14. Promonatura, izložbe autohtonih i ekoloških proizvoda.
Promohotel je odvano postao sajam međunarodnog karatktera, a ove se godine u Poreču okupilo 140 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Španjolske, a sve to na izložbenom prostoru od 3000 četvornih metara zatvorenog i 500 kvadrata otvorenog izložbenog prostora. Za trajanja Promohotela, na koji je ulaz besplatan, predstaviti će se 300-tinjak svjetskih, i domaćih brendova, proizvođača rone širokog asortimana. Organizatori sajma su zadovoljni jer je po broju izlagača u odnosu na prošlu godinu narastao za oko 20 posto.
Otvoreno do subote
-Cilj je sajma približiti posjetiteljima svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu, rekla je direktorica Ivana Štiković te dodala kako je sajma namijenjenog vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima u privatnom smještaju, vlasnicima kafića i restorana, ali i kućanstvima. Više od polovice izlagača na Promohotelu stiže iz redova stalnih, a i ove je godine u Poreč stigla ekipa izlagača iz Vojvodina koji se predstavljaju s projektom - “Najbolje iz Vojvodine”. Gosti stižu i iz Međimurja, iz Razvojne agencije Čakovec, te predstavljaju inicijativu ‘Zeleni krajolik’.
Promohotel otvoren je svaki dan do 19 sati, a u subotu na dan zatvaranja do 17 sati. Održati će se i čitav niz radionica i stručnih predavanja te okrugli stol na temu maslinovog ulja u funkciji turističkog proizvoda i zdravlja. Predstaviti će se i projek domeće web tržnice. Sjajna inicijativa i prilika da se izabere između stotinjak proizvoda - od mlijeka i sira do voća, povrća, sirutke, maslinova ulja ...
Sjajan projekt web tržnice
Prilagođeno je za stanovnike Poluotoka, no sjano razrađeno po regijama i vrlo jednostavno za kupnju. Obzirom na trend nabavke domaćeg povrća, voća te kontroliranih proizvoda, prilika je to da kupci kroz osobni posjet gospodarstvu mogu upoznati članove gospodarstva i dobiti uvid u samu tehnologiju proizvodnje i dorade proizvoda, kupnju svježeg, neposredno ubranog povrća i voća, koje nije obrađivano tijekom skladištenja.
Zanimljivost koja je novost na sajmu, a koji je najavila direktorica Štiković, jest prvo otvoreno prvenstvo Istre za najboljeg pizza majstora koje će se održati u četvrtak, 19.03 u 11 sati na štandu pizza talenta. O pobjedniku će odlučivati četveročlani žiri, a dobit će direktnu kartu za kvalifikacije za Svjetskom prvenstvu u Parmi od 25. do 27. svibnja.