Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li koje su to?

Ove namirnice nikako ne biste trebali jesti prije seksa: Neke bi vas mogle iznenaditi

Shutterstock
11.12.2022.
u 18:48

Određena hrana smanjuje seksualni nagon i vašeg bi partnera mogla odvratiti od intimnosti

Većina ljudi je čula za hranu koja može poboljšati seksualni život, no jeste li znali da postoje namirnice koje biste trebali izbjegavati u širokom luku ako planirate imati seks? 

Kako piše The Sun, stručnjaci tvrtke Love Honey otkrili su koja hrana smanjuje seksualni nagon, i vašeg bi partnera mogla odvratiti od intimnosti. 

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Salata i sirovo povrće

Iako je sirovo povrće zdravo, ono je obično i teško probavljivo pa se možete osjećati tromo i napuhano, što nije idealno ako planirate biti intimni s nekim. Stručnjaci su objasnili da lisnato povrće poput kupusa, prokulice i kelja sadrži rafinozu; šećer koji tijelo ne probavlja dok ga bakterije u crijevima ne fermentiraju, a koji uzrokuju vjetrove.  

Sladić

Njegov glavni spoj sladiću daje osebujan okus, ali također može potisnuti proizvodnju testosterona, kažu stručnjaci. Jedenje sladića prije seksa može tako dovesti do još nižeg spolnog nagona ako netko ima slab libido. 

Začinjena hrana

Čak i ako se možete nositi sa začinom, on i dalje stvara refluks kiseline što znači da ćete trčati na WC više puta na dan, a to vam sigurno neće povećati želju za seksom, kao ni vašem partneru. 

Češnjak

Ako se planirate zabavljati pod plahtama, zaboravite na češnjak. I ne nije riječ samo o lošem zadahu. Češnjak može utjecati na miris drugih tjelesnih tekućina, pa je bolje da ga izbjegavate. A ako ste ga već pojeli, probajte pojesti jabuku. Dokazano je da jedenje jabuka smanjuje miris češnjaka. 

Grah

Tijelo teško probavlja grah jer sadrži molekule šećera, što rezultira plinovima kada bakterije dođu do debelog crijeva. Zato bi bilo najbolje, kako kažu stručnjaci, izbjegavati grah prije seksualnih odnosa, osim ako ne želite uništiti večer ispuštanjem plinova. 

Žvakaće gume i bomboni

Žvakanje bez gutanja stvara priljev zraka koji će stvoriti vjetar u vašem trbuhu, što dovodi do više ispuštanja vjetrova i više podrigivanja nego inače. Umjesto toga, ako ste nesigurni oko zadaha, najbolje je ponijeti četkicu za zube i dobro ih očistiti prije ljubljenja. 

Sir

Sir je namirnica na koju treba pripaziti, a pogotovo ako imate problema s laktozom. Potencijalni problemi sa želucem mogu biti pravi šok kada pokušate pokrenuti romantičnu atmosferu. Neki sirevi bi još mogli proći, no trebate se kloniti mozzarelle, te svježeg sira i ricotte. 

'Moderna baka': Prekrivena je tetovažama i piercinzima, a u zube je ugradila i - dijamante!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije