Na glavnom zagrebačkom trgu otvorilo se novo mjesto za sve ljubitelje ove talijanske hrane, lokal imena Pelati. Pizza Scrochiarella, kako se naziva pizza četvrtastog oblika, podrijetlom je iz Rima, a posebna je zbog nekoliko stvari.
Ova vrsta pizze dolazi iz RIma, a hrvatskoj publici ju je predstavila glumica i voditeljica Doris Pinčić Rogoznica.
Osim izgleda, ova pizza se razlikuje od ostalih i zbog izrade jer se koriste samo najkvalitetniji sastojci, specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena kao što je integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48-72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu. Tijesto za pizzu je također neobično jer 80 posto sastojaka čini voda koja je zaslužna za "zrak u tijestu" pa se ne osjeća težina u želucu nakon objeda.
Pizza se peče dva puta. Prvi puta se peče tijesto, a potom se dodaju sastojci te se peče ponovno. A ni sastojci nisu bilo kakvi jer dolaze s naše najpoznatije tržnice - Dolca. Neki od sastojaka koji se koriste su: Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata te panceta.
Ako želite isprobati nešto novo, adresa na koju se trebate zaputiti je Ilica 1. Dobar tek!
Ko je vlasnik