Ako žene konzumiraju “junk food” tijekom trudnoće, i njihova djeca mogla bi kasnije u životu jesti lošu hranu, pokazalo je novo istraživanje znanstvenika iz istraživačkog centra FOODplus sa Sveučilišta Adelaide u Australiji, prenosi Daily Mail. Trudne žene čija prehrana obiluje visokim udjelom šećera i masti utječu na svoju nerođenu djecu te ona u životu teže mogu odoljeti nezdravoj hrani.
Znanstvenici su proveli eksperiment na dvije skupine odraslih štakora tijekom trudnoće i laktacije. Jedna je skupina hranjena standardnom hranom za štakore, dok su druge hranili masnom hranom koju inače jedu ljudi. Mladim štakorima nakon rođenja je dopušteno da sami odaberu što žele jesti. Potomci majki koje su bile hranjene “junk foodom” jeli su više te hrane od potomaka majki koje su bile hranjene običnom hranom za štakore.
Ovo je točno, moj primjer, dvoje djece, igrom prilika različita prehrana i sada to dvoje preferiraju potpuno drugačiju prehranu, odnosno onu kakvu su imali dok su još bili u mom trbuhu........