oprez

Ovo je razlog zašto crveno meso povećava rizik od srčanih oboljenja

Proteini, meso
Foto: Shutterstock
12.11.2014.
u 09:24

Naše ga naše tijelo proizvodi dovoljno za proizvodnju energije, ali previše karnitina može povećati rizik od srčanih oboljenja

Nedavno je objavljena vijest da više zasićenih masnoća ne povećava rizik od srčanih bolesti.

Ipak, crveno meso i dalje predstavlja neku opasnost za zdravlje. Novo istraživanje koje je provela klinika Cleveland otkrilo je da bakterije u crijevima pretvara L- karnitin iz crvenog mesa u različite spojeve koji uzrokuju aterosklerozu i formira plak u arterijama koji pridonosi srčanim oboljenjima, piše Women`s Health.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Naše ga naše tijelo proizvodi dovoljno za proizvodnju energije, ali previše karnitina može povećati rizik od srčanih oboljenja, a u crvenom mesu ga ima podosta. Prethodna istraživanja stručnjaka s ove klinike pokazala su da su povećane razine karnitina bolji indikator srčanog udara nego razine kolesterola u krvi.

>>Ovo je hrana koju morate jesti kako biste spriječili srčani udar

>>Srčani udar smrtonosniji ako ga dobijete noću ili tijekom vikenda

Komentara 4

JA
james49
10:33 12.11.2014.

A ja upravo na pajcekovoj masi pečem pajcekovu potrbušnicu!

TP
Tihomir Prdež
10:31 12.11.2014.

idem krknut ćevape i gurmansku pljeskavicu

DR
dragica949
10:55 12.11.2014.

Sutra ćeze pisali kako je crveno meso važno kod vezanja hemoglobina.To su članci koji samo služe za popunjavanje stranica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije