Ako ga ne konzumirate isti dan, vjerojatno ćete povrće spremiti u hladnjak kako bi se što duže održalo svježim. I to je bazično vrlo dobra ideja.
Ipak, kada je riječ o krumpiru, tu se stvari mijenjaju.
Svježi krumpir ne biste trebali pohraniti u hladnjaku ako želite da duže ostane svjež i upotrebljiv za neki obrok idućih dana.
Niža temperatura promijenit će okus krumpira. Hladnoća će uzrokovati da se škrob iz krumpira brže pretvori u šećer, a pri kuhanju to može dovesti i do nekih štetnih kemijskih reakcija koje mogu ugroziti vaše zdravlje, upozorava Food Standards Agency
Pri kuhanju ili prženju krumpira, ovi šećeri će se kombinirati s asparaginskom kiselinom iz krumpira pri čemu nastaje štetni akrilamid.
Ovo nije razlog da prestanete jesti krumpir, samo ga je dovoljno pažljivo čuvati, na sobnoj temperaturi i na mračnom mjestu.
>>Upitne kvalitete je svaki sedmi med na tržištu