tko bi rekao

Ovo je razlog zašto nikada ne biste trebali držati sirove krumpire u hladnjaku

krumpir
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.03.2016.
u 07:00

Svježi krumpir ne biste trebali pohraniti u hladnjaku ako želite da duže ostane svjež i upotrebljiv za neki obrok idućih dana.

Ako ga ne konzumirate isti dan, vjerojatno ćete povrće spremiti u hladnjak kako bi se što duže održalo svježim. I to je bazično vrlo dobra ideja. 

Ipak, kada je riječ o krumpiru, tu se stvari mijenjaju.

Svježi krumpir ne biste trebali pohraniti u hladnjaku ako želite da duže ostane svjež i upotrebljiv za neki obrok idućih dana. 

Niža temperatura promijenit će okus krumpira. Hladnoća će uzrokovati da se škrob iz krumpira brže pretvori u šećer, a pri kuhanju to može dovesti i do nekih štetnih kemijskih reakcija koje mogu ugroziti vaše zdravlje, upozorava Food Standards Agency

Pri kuhanju ili prženju krumpira, ovi šećeri će se kombinirati s asparaginskom kiselinom iz krumpira pri čemu nastaje štetni akrilamid.

Ovo nije razlog da prestanete jesti krumpir, samo ga je dovoljno pažljivo čuvati, na sobnoj temperaturi i na mračnom mjestu. 

>>Upitne kvalitete je svaki sedmi med na tržištu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije