Miris toplog čaja ili kave i omamljujući miris toplog francuskog kruha mnoge će vratiti u djetinjstvo.
I dok su neki uživali u "sirovijim" verzijama francuskog kruha sa svinjskom masti i sl, ovo je jelo koje nikako ne bismo trebalo zaboraviti niti u odrasloj dobi.
Imamo savjet kako će uvijek ispasti posebno kremast i sočan.
Narežite kruh na šnite. U široku posudu ulijte dvije šalice mlijeka, dva jaja, dodajte malo soli, žlicu običnog i žlicu vanilin šećera. Možete po želji dodati i ekstrakt vanilije, no svakako nemojte zaboraviti tajni sastojak - jogurt ( pola šalice - one koje ste koristili za mlijeko). Zamiještajte sve lagano i u tu smjesu stavite kruh da upije.
Nakon toga ostavite kruh na dasci za rezanje da iscuri višak, pospite s malo brašna i stavite na prethodno zagrijanu tavu s malo maslaca i prepecite oko dvije minute s obje strane. Poslužite s medom, javorovim sirupom ili bobičastim voćem.
U slast!
Pogledajte i video Cheesecake sa samo tri sastojka