Osim na roštilju i u umacima, tikvice su odlično povrće za juhu. Ovaj recept vrlo je jednostavan, a možete ga pripremiti prije glavnog jela za ručak ili kao laganu večeru.
Osim što je niskokalorična, pa ju možete jesti bez grižnje savjesti, ova juha ukusna je i kada je hladna.
Sastojci:
400 g tikvice
2 dl punomasnog kravljeg mlijeka
1 žlica maslaca
1 žlica bijelog brašna
1 žlica nasjeckanog peršina
80 g kiselog vrhnja
8 dl vode
Sol, papar
Upoznajte kestenjara s Cvjetnog, Hakik prodaje kestene već 47 godina:
Priprema:
Tikvice očistite i narežite, te stavite u jedan lonac. Prelijte sa sedam dl vode i pustite da se kuhaju desetak minuta. Dodajte im mlijeko i maslac, pa ostavite još malo na vatri.
Maknite s vatre, uzmite štapni mikser i miksajte dok ne dobijete tekuću smjesu. Dodajte brašno i preostalu vodu, začinite po želji, dodajte vrhnje i kuhajte još pet minuta.
Kada je gotovo, možete ukrasiti s malo vrhnja i prepečenim tostom.
Galerija: Isprobajte recept slavne glumice za pripremu krumpira