Krumpir treba dobro začiniti, zatim uvaljati u palentu i kukuruzne pahuljice pa onda ubaciti u pećnicu da se peče oko 25 minuta. Za to vrijeme od mladog sira, milerama i sjeckanog mladog luka napravite satricu i poslužite je s tek pečenim krumpirom, predlaže Tatjana Miletić s gastrobloga MyTastyPot, a mi objeručke prihvaćamo prijedlog!
Začinjeni krumpir iz pećnice sa satricom
Sastojci za satricu:
100 g mladog sira
100 ml milerama
2 mlada luka
Sastojci za krumpir:
1 kg krumpira
30 g maslaca, rastopljenog
2-3 žlice maslinova ulja
sol, papar
dimljena paprika
češnjak
palenta
kukuruzne pahuljice
Priprema:
Krumpir ogulite, operite, narežite na četvrtine, a zatim ga uz pomoć kuhinjskogh papira malo osušite. Nakon toga, rukama dobro natrljajte krumpir mješavinom maslinova ulja, maslaca i navedenih začina. Zatim dodajte palentu i kukuruzne pahuljice i još jednom sve promiješajte. Na lim stavite papir za pečenje i poredajte začinjeni krumpir, jedan do drugog. Pecite na 200 °C 20 minuta, a zatim ga zapecite još 5 minuta ukoliko volite zapečenu koricu. Dok se krumpir peče vi za to vrijeme napravite satricu: mladi sir vilicom dobro izgnječite, dodajte mileram, sjeckani mladi luk i sve dobro promiješajte.