Uz patakenjac obavezno ide svježi kruh, za pokupit sav taj šug, kaže Nasja Duplančić, autorica bloga Mama, ja sam gladan. Ona ga priprema ljeti, kad je sezona rajčica i paprika, ali mi smo baš danas poželjeli nešto ovakvo, a tržnice su ionako cijelu godinu pune cherry rajčica, a ni paprike nije teško pronaći... Oprostit će nam Nasja što ne pratimo sezonu!
Patakenjac
Sastojci:
- 1/2 kg cherry rajčica ili domaće, mesnate rajčice
- 1/2 paprike
- 1/2 luka
- maslinovo ulje
- sol, papar
- 4 jaja
Priprema:
Cherry rajčice prerežite na četvrtine, papriku na trakice, a luk na listiće. U širu tavu stavite mlaz maslinova ulja pa ubacite luk i papriku da se pirjaju 10-15 minuta na laganoj vatri dok luk ne uvene, a paprika malo omekša. Ubacite rajčice, dodajte sol i papar pa nastavite pirjati dok se rajčice ne raspadnu. Napravite male jamice pa u njih ubacite jaja kako se bjelanjak ne bi razlio po umaku. Poklopite i pecite još desetak minuta. Posolite, posipajte peršinom ili bosiljkom po želji. Servirajte uz svježi kruh.