Potrebno je (za dvije osobe): 400 g mljevenog pilećeg mesa, 20 g narezanog luka, 10 g narezanog lista limete (ili limunske trave), 4 g izgnječenog češnjaka, 4 g đumbira, 10 g gustina, 4 g chilija u prahu, 20 ml ribljeg umaka (ili umaka od soje), 20 ml soka
od limete, 10 ml umaka od oštriga (ili umaka od soje), nekoliko listova metvice
Priprema: Na malo masnoće propržite piletinu s češnjakom i đumbirom. Kada je piletina pržena, dodati umak od oštriga i kuhati još 2-3 minute, a zatim skloniti s vatre. U ohlađenu smjesu dodati riblji umak, sok i list limete, luk, chili i gustin. Sve to promiješati da se sjedini i salatu ukrasiti listovima metvice.
>>Iskušajte ovaj odličan recept za guščju paštetu i gljive matsutake!
>>Humus, ni namaz ni pašteta...za prste polizati!