pad cijena

Planirate selidbu? Istraživanje pokazalo u kojem mjesecu možete proći najjeftinije

Shuttershock
19.08.2024.
u 07:00

Iako je ljeto daleko najpopularnije godišnje doba za selidbu, prosječni ugovor o najmu potpisan u listopadu jeftiniji je od onog potpisanog u kolovozu

Ako ste u procesu planiranja selidbe i niste vremenski ograničeni već možete biti malo fleksibilniji, postoji izvrstan način za uštedjeti novac, a to je da se selidba poklopi s najjeftinijim mjesecom. Nova je studija pokazala da je statistički najbolje vrijeme za preseljenje zapravo listopad, piše Metro.

Iako je ljeto daleko najpopularnije godišnje doba za selidbu, prosječni ugovor o najmu potpisan u kolovozu znatno je skuplji od onog potpisanog u listopadu, pri čemu iznajmljivači koji potpisuju ugovor u listopadu štede u prosjeku 10% na godišnjem iznosu zakupa. Platforma za iznajmljivanje Goodlord otkrila je da prosječna najamnina za nekretninu u Engleskoj pada nakon vrhunca ljetnog razdoblja, a analizirali su cijene više od 900.000 najmova potpisanih od 2020. godine. Tijekom posljednje četiri godine, prosječni iznajmljivač koji se preselio u listopadu uštedio je 1400 funti godišnje.

VEZANI ČLANCI:

Uštede su bile osobito visoke tijekom prošle godine kada je u kolovozu prosječna cijena nekretnine za najam iznosila 1347,37 funti, no do listopada ta je brojka pala na 1189,97 funti. Ljetne stanarine znaju biti vrtoglave iz više razloga, a neki od njih su velika potražnja za stanovima za studente kojima akademska godina većinom počinje u rujnu. Nadalje, obitelji s malom djecom sele se tijekom ljetnih praznika da djeca ne bi prekidala školovanja, a tu je i navala diplomanata koji započinju nove poslove.

"Mnogi stanari nemaju izbora kada će se preseliti. Za te iznajmljivače konkurencija za nekretnine bit će velika i to će povećati cijene. Na primjer, pregovaranje o dužim najmovima ili veća fleksibilnost oko namještenih u odnosu na nenamještene nekretnine mogu vam pomoći da osigurate bolju ponudu", objasnio je stručnjak za tržište iznajmljivanja u Goodlordu, Oli Sherlock.

Bijeli predmeti u kućanstvu su vam požutjeli? Uz pomoć ovih proizvoda bit će kao novi!

Naveo je i da se nakon rujna obično bilježi pad cijena tako da stanari mogu pronaći pristupačniju ponudu. "Ušteda više od 1000 funti godišnje ogroman je iznos za većinu stanara, stoga je vrijedno pratiti tržište i strateški izabrati vrijeme najma", zaključio je.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije