Domaće

Po recept za sočno svinjsko pečenje otišli smo u Vinodol – uživajte u pravom nedjeljnom ručku!

Josip Regović/PIXSELL
24.05.2020.
u 07:00

U Vinodolu su, kao i većina ugostitelja, jedva dočekali da svojim gostima otvore vrata, a mi im želimo da u što kraćem vremenu nadoknade izgubljeno vrijeme. Dok čekate slobodan stol u ovom popularnom restoranu, pripremite ručak po receptu chefa kuhinje.

Svinjsko pečenje pravi je odabir za nedjeljni ručak, a najbolje paše u društvu najmilijih i uz dobru kapljicu.

Foto: Shutterstock

Svinjsko pečenje s krumpirom 

Sastojci:
700 g svinjske lopatice (u komadu)
svinjska mast
3 režnja češnjaka
sol
papar
400 g krumpira

Foto: Shutterstock

Priprema:
Meso posolite, a krumpir ogulite i narežite uzdužno na četvrtine i također posolite. U posudu za pečenje dodajte svinjsku mast, rasporedite meso, krumpir i češnjak da sve bude u jednom sloju, pospite s nekoliko listića ružmarina i pecite na 180 stupnjeva otprilike 60 minuta. Po želji, u posudu dodajte i drugo povrće, poput mrkve, luka... Gotovo meso narežite na pravilne komade i jelo poslužite odmah uz sezonsku salatu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije