zaboravite ego

Počnite "misliti" srcem: Tri sitna koraka do zdravije veze

toshiba srce
Screenshoot (YouTube)
05.02.2013.
u 10:30

Eve Hogan smatra da bismo se u vezama s bliskim ljudima trebali toliko otvoriti da u potpunosti odbacimo svoj ego...

Durenje, povlačenje u sebe ili osvetoljubivost najgori su neprijatelji za vezu, a mnogi ljudi će upravo tako reagirati nakon neugodne svađe za koju \"krive\" - partnera. Vjerojatno ni sami ne možete pobrojati koliko ste se puta našli u situaciji da sukob završite riječima \"baš me briga\" te nesvjesno računate da ćete partneru tim ravnodušnim stavom pokazati svoje i natjerati da uvidi što radi krivo. I naposlijetku se promijeni i ispriča. 

\"Poniranje\" u sebe

Vi zapravo morate \"preslušati\" vlastite reakcije. Kad se nađete u vatrenoj situaciji, zastanite i pokušajte osjetiti hoće li vaša reakcija dovesti do željenog cilja. A cilj bi trebao biti odmak od ljutnje, samopravednosti i uvijeđenosti čime štitimo svoj ego i onemogućujemo širenje ljubavi.

Ovo su tri koraka koja će vam pomoći da istrenirate mozak kako bi se u kriznim situacijama što više počeli služiti srcem nego egom, piše portal Galtime.

1. Cilj je zdrav odnos pun ljubavi, ne smećite to s uma. I kad se svađate i raspravljate, ne zaboravljajte da preko puta vas stoji partner, supružnik, poslovni partner ili netko drugi tko vam je bitan. U svim tim odnosima cilj bi trebala biti produktivnost.

2. Osvjestite vlastite reakcije na sukob ili nemir. Vjerojatno ste već svjesni načina na koji reagirate u slučaju svađe, no osluhnite i svoje misli i energiju. Povlačite li se u sebe? Odgovarate li jednako neljubazno? Šutite li? Dovoljno je malo promijeniti svoju reakciju.

3. Vode li vaši postupci cilju ili vas udaljuju od njega? Ako na situaciju reagirate preburno i samim time i kod partnera izazivate kontareakciju, vrijeme je da prestanete stavljati prepreke u vašem odnosu i promijenite reakcije. Najjednostavnije rješenje je da otvorite srce i brzo će nestati sve prepreke između vas i vaše ljubavi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije