Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo..

Pod stresom se? Ove seksualne poze mogle bi vam pomoći za smanjivanje stresa i tjeskobe!

Shutterstock
17.12.2023.
u 21:58

Ostavljanje seksa po strani tijekom stresnih razdoblja života nije dobro rješenje

Sigurno mislite da svi položaji u seksu smanjuju stres i tjeskobu, nije li to poanta orgazma? Svakako se vaše tijelo tijekom seksa opušta. Međutim, često je osoba koja je pod stresom nezainteresirana za seks i ne može zamisliti vruće igre pod plahtama, piše Sexual Being

Ali ostavljanje seksa po strani tijekom stresnih razdoblja života nije dobro rješenje. Ove četiri pozicije su odlične za smirivanje, bolje povezivanje s partnerom, a zbog njih ćete biti opušteni i sretniji. Nemojte se žuriti i duboko dišite s partnerom tijekom seksa.

VEZANI ČLANCI:

Yab Yum: Tradicionalna poza u tantričkom seksu koja omogućava partnerima da se usredotoče jedan na drugoga "što vas može osloboditi stresa koji se nakupio u vašem životu", objašnjava dr. Carol Queen, seksologinja u tvrtki Good Vibration za Health. U ovoj pozi muškarac sjedi u lotus položaju, a žena treba sjesti na njega i staviti noge iz njegovih leđa, tako se gledaju u oči. Seks u ovom položaju može trajati dulje, a puno je lakše uskladiti kretnje. "Ovaj položaj posebno je moćan kada sinkronizirate disanje i kretanje. Dodavanje ovih elemenata usporava kretanje i povećava fokusiranost", dalje dodaje.

Doggy Style: "Ovaj položaj je sjajan način da izbacite stres iz vašeg života nakon teškog dana", kaže Cara Kovacs, edukatorica za seks iz New Yorka. "To zahtijeva povlačenje kose, stvaranje buke i potpuno oslobađanje od nametljivih misli, što ga čini savršenim načinom za rješavanje agresije, stresa i anksioznosti. "Nemojte se bojati ovog položaja - oslobađanje tijela je izvrsno sredstvo za ublažavanje stresa", dodaje.

VEZANI ČLANCI:

Žlica (Spoon): U ovom položaju žena leži ispružena, a muškarac leži iz nje. Uz ovaj potpuni kontakt kože vrlo brzo ćete se osloboditi napetost i tjeskobu. "Obratite pažnju na kontakt cijelog tijela: temperaturu, teksturu, oblik, pritisak i opći osjećaj kože prema vašem partneru", kaže dr. sc. Jess O'Reilly iz Toronta. "Usmjerenost na fizički dodir može vam pomoći da se vratite u sadašnji trenutak. S tako čvrsto pritisnutim tijelima, vašem partneru može biti teško posegnuti i potaknuti vaš klitoris. O'Reilly preporučuje korištenje vibratora za klitoris, ako ga postavite između tijela, proizvest ćete senzacije u kojima ćete oboje uživati. 

Misionarska poza: Iako ovaj položaj može zvučati dosadno i uobičajeno, nije tako jednostavno. "Ovo može biti jedan od opuštajućih položaja u kojem se možete povezati  - radi se o namjeri i želji koju unesete u seks", kaže Laurel House. "Ovaj položaj mi je poznat i u njemu se osjećam ugodno, a danas ćemo ići još dublje - održavat ćemo kontakt očima, ljubit ćemo se tijekom čina, šapat ću mu u uho i bit ću potpuno otvorena i ranjiva", objašnjava dalje i dodaje da se tako rutinski položaj u seksu može transformirati u posebno intiman položaj. 

Istraživanje otkrilo nakon koliko spojeva se parovi prvi put seksaju! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije