Uj ili fuj?

Pogledajte kako nastaje specijalitet - pohana Mars čokoladica

Pohani Mars
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
1/9
08.04.2014.
u 09:30

Čokoladica se prije pohanja hladi kako bi se priječilo da se čokolada otopi, a poha se u uobičajenoj smjesi u koju biste uvaljali komad piletine.

Čokoladica Mars uvaljana u smjesu brašna i jaja pa pržena u dubokom ulju?

Ne zvuči baš najbolje, ali riječ je o specijalitetu koji se na gastrosceni prvi put pojavio 1995. godine u Škotskoj.

Pohani Mars nastao je Haven Chip Baru u in Stonehavenu pored Aberdeena, a jelo se poslužuje i danas i to diljem svijeta.

Čokoladica se prije pohanja hladi kako bi se priječilo da se čokolada otopi, a poha se u uobičajenoj smjesi u koju biste uvaljali komad piletine.

Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL

Nismo probali, ali zanimljivo je da se ovako pripremljena čokoladica 2000- godine mogla naručiti čak i u jednom pariškom restoranu.

>>Tjestenina je fina. Ali trebali biste je izbjegavati u širokom luku

>>Volite slatko? Pročitajte kojih 15 problema uzrokuje šećer

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije