Neke namirnice propadnu zbog roka trajanja, dok druge zbog pogrešnog skladištenja. Ovi korisni savjeti će ih dulje zadržati na životu.
Čitanje deklaracije
Važno je znati rok trajanja hrane i upotrijebiti je unutar tog razdoblja. Do tada će hrana ostati u najboljem stanju, samo ako se pravilno skladišti.
Prenamjena namirnica
Dok neki odmah bacaju namirnice, važno je znati da se odrežena hrana može iskoristiti i za neke druge stvari. Na primjer, jaja koja su blizu isteka mogu se koristiti u kombinaciji s vodom kao maska za kosu.
Zamrzavanje viška
Kada se čini da će voće propasti, dobra ideja je staviti ga u vrećicu i zamrznuti. Kasnije se može koristiti ili u kolačima ili za izradu smothieja.
Čuvanje u hladnjaku
Hladnjak uvijek treba biti namješten na pravu temperaturu. Temperatura između 1°C i 5°C stupnjeva je idealna, dok je za zamrzivač najbolja temperatura -18°C ili niže. Važno je i ukloniti otvorene limenke koje u hladnjaku stoje neko vrijeme, kao i povrće koje je trulo.
Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: