dokazano

Pogrešno vjerovanje: Muškarci ipak nisu nevjerni

seks
Arhiva VL
29.06.2012.
u 11:55

Moderna seksualna teorija pada u vodu – nisu samo muškarci genetski predisponirani za nevjeru nego i žene, a odgovor je to na bolesti modernog društva...

Nova je studija sveučilišta UCLA pokazala da muškarci nisu nevjerni kako je zaključeno prije više od pola stoljeća. Naime, još je jednom ispitana poznata studija s vinskim mušicama koju je proveo engleski genetičar Angus John Bateman čiji su rezultati još 1948. godine formirali teoriju da su muškarci genetski predodređeni za nevjeru, dok žene traže monogamiju. No nova studija pronašla je da ženke mogu biti gotovo jednako promiskuitetne.

– Naši svjetonazori ograničavaju našu maštu. Za neke je Batemanova interpretacija bila toliko utješna da nije bila vrijedna izazova. Mislim da su je ljudi jednostavno prihvatili. Batemanova metoda kojom su se objasnili muški promiskuitet i ženska vjernost imala je ozbiljnu pogrešku – kaže voditeljica istraživanja Patricia Adair Gowaty koja je studiju provela uz pomoć napredne analize DNK i zaključila da podaci koje je Bateman dobio nemaju vrijednost kad se radi o istraživanju ponašanja ženki u prirodi, piše Daily Mail.

Inače, Gotway je na temelju dosadašnjih istraživanja seksualnog ponašanja utvrdila da monogamne ženke također imaju više partnera.

Komentara 1

Avatar MENSA
MENSA
15:52 29.06.2012.

TOPLA VODA! Zahvaljujem Bogu da su znanstvenici uspjeli utvrditi tako značajnu činjenicu da su i žene sklone nevjeri. A zamislite, do sada se vjerovalo da ti nevjerni muškarci , za pravo, svoje žene varju sa......... reptilima iz zazvježđa Andromede! Svava sreća da imamo Znanost i "znanstvenike", a i vrle novinare koji će nam objaviti ta najnovija znanstvena dostignuća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije