Tijekom Uskrsa i produženog vikend su se svi malo opustili i počastili raznom hranom i kolačima za blagdanskim stolom, a povratak u rutinu nije jednostavan jer je razina energije od unesenog šećera dosta niska, a prisutna je i nadutost. Nutricionistica Susie Burell otkrila je za Daily Mail kako se riješiti tog osjećaja te kako se vratiti u rutinu normalne i uravnotežene prehrane.
Kako biste očistili tijelo od svega što ste pojeli, najbolje bi bilo nekoliko dana jesti voće i povrće, žitarice i suho voće te orašaste plodove. Unesite veće količine zelenog lisnatog povrća poput kupusa, blitve, špinata i kelja. Sve što možete ostavite sirovo, a ako obrađujete neka to bude kuhanjem na pari - uz što manju količinu soli koja može zaustaviti ili usporiti proces detoksikacije.
Možete pripremiti leću, grah ili grašak kao varivo te dodati sjemenke bundeve ili suncokreta i orahe. Naravno, s orašastim plodovima i sjemenkama treba paziti na količinu jer imaju dosta kalorija. Ono što će vam još pomoći kod detoksikacije su juha od povrća i salate, puno vode i čajeva.
Nekoliko dana izbjegavajte unos šećera kroz slatkiše kako biste uspješno vratili energiju i riješili se plinova te nadutosti.
Susie kaže kako je ova metoda detoksikacije dobra lekcija djeci da se nikada ne bi trebali prejedati. "Odlično je naučiti djecu da sami sebe reguliraju i da znaju kada im je dosta hrane. Vjerojatno su tijekom ovog vikenda pojeli puno čokolade i slatkiša i skroz je uredu podsjetiti ih da sada tu veliku količinu slatkiša treba smanjiti."
Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija