Potvrdio status

Ponovo najbolji: Ivan Jug iz restorana Noel pobjednik je 24. prvenstva sommeliera Hrvatske

14.12.2022.
u 11:16

Suvlasnik Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom na finalnom natjecanju 25. prvenstva sommeliera Hrvatske pobijedio je drugoplasiranog Kristijana Harjača iz rovinjskog restorana Agli Amici. Ivan Jug ovom je pobjedom potvrdio status od prošle godine kada je također proglašen najboljim sommelierom Hrvatske.

Sommelier Ivan Jug suvlasnik zagrebačkog restorana Noel proglašen je najboljim na 25. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i pod pokroviteljstvom HTZ-a, te uz podršku TZ Kvarnera i Grada Opatije, održano 12. i 13. prosinca u opatijskom hotelu Ambasador. Prvenstvu je prisustvovalo 27 natjecatelja iz renomiranih hrvatskih restorana, hotelskih kuća, wine barova i konoba.

Uz Ivana Juga, u finalu su se natjecali drugoplasirani Kristijan Harjač, restoran Agli Amici iz Rovinja, te Monika Neral vlasnica obrta VINNER iz Rijeke koja je osvojila treće mjesto. Prvak je sakupio najviše bodova u praktičnim disciplinama finala: opisu triju vina različite stilistike “na slijepo”, prepoznavanju šest različitih svjetskih destilata, posluživanju i dekantiranju crvenog vina, ispravljanju vinske karte, kreiranju menua na temelju zadanih vina, poznavanju svijeta vina i ophođenju s gostima i jednom disciplinom iznenađenja. Kao i prethodne godine, finalno natjecanje odvijalo se na engleskom jeziku.

Ivanu Jugu prvoplasiranom na 25. prvenstvu sommeliera Hrvatske pripala je i čast da predstavlja Hrvatsku na svjetskom prvenstvu sommeliera, ASI Contest of the Best Sommelier of the World, koje će se održati na Parizu od 7. do 12. veljače 2023.

Finalistima su nagrade uručili predsjednik HSK Veljko Ostojić te Gordan Mohor i Tomislav Tuđen iz tvrtke Miva. U sklopu prvenstva održana je i godišnja skupština HSK na kojoj je za naredni četverogodišnji mandat za predsjednika izabran Veljko Ostojić.

Ivan Jug, Bruno Vokal i Karlo Ferenčak
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije