Izazovan projekt

Potrošio 2 mil. eura da ostane mlad: 'Uz ovaj stroj odradim 20 tisuća trbušnjaka u pola sata'

TikTok
23.08.2024.
u 15:30

Jedan muškarac odlučan je u svom naumu da zadrži mladost i posvetio je milijune dolara vraćanju vremena unatrag.

Bryan Johnson ima 46 godina i već je potrošio gotovo 2 milijuna eura kako bi ostao mlad, ili barem izgledao mlad, piše Unilad. Johnson je otvoreno govorio o korištenju eksperimentalnih medicinskih programa s ciljem da preokrene proces starenja, a sve objavljuje na svojim društvenim mrežama. Između ostalog, na svom je TikToku podijelio video stroja koji mu omogućuje da odradi trening od 20.000 trbušnjaka u samo 30 minuta. Program, koji je nazvao projekt Blueprint, navodno mu je dao kapacitet pluća i kondiciju 18-godišnjaka.

 

@_bryan_johnson_

This machine is the equivalent of 20k sit-ups in 30 mins. Full protocol on my profile

♬ original sound - Bryan Johnson

Johnson je surađivao s timom od 30 liječnika koji su pažljivo pratili svaki dio njegovog tijela i razine kondicije u njegovom pokušaju da preokrene proces starenja. No, pokušaj preokretanja biološke dobi nije lak zadatak, a nije posve jasno koliko je ovaj proces učinkovit i održiv. Plan uključuje svakodnevno vježbanje barem sat vremena, uključujući tri visoko intenzivna treninga tjedno.

VEZANI ČLANCI: 

Dio njegove rutine uključuje taj sofisticirani stroj, koji, kako tvrdi, njegovom tijelu omogućuje da u samo pola sata odradi 20.000 trbušnjaka. U videu Johnson objašnjava: “Osjećaj je kao da vam cijeli trbuh izvlači van. Kao da ga kida.“ Nakon što stroj obavi svoje, dodaje: “Mislio sam da ću biti strašno upaljen nakon ovoga, ali zapravo nisam. Iznenađujuće. Ali moram reći da mi središnji dio tijela nikada nije bio jači u životu.”

VEZANI ČLANCI: 

Uz svoj fitness režim, Johnson slijedi strogu vegansku dijetu, unoseći 1.977 kalorija dnevno. Njegov raspored spavanja podrazumijeva odlazak na počinak u isto vrijeme svaki dan, nakon što provede dva sata noseći posebne naočale za plavo svjetlo. Naravno, sve to ne bi imalo smisla ako ne prati aktivno svoj napredak. Johnson mora proći brojne medicinske zahvate svaki mjesec, a neki od njih opisani su kao prilično ekstremni i bolni. U objavi na Mediumu prošle godine, Johnson je otkrio svoje planove. “S mojim timom svjetski priznatih liječnika i istraživača, ako uspijem preokrenuti svoju biološku dob za 1,01 godinu za svaku godinu koja prođe, to je dokaz da smo postigli prvu fazu brzine bijega od starenja, gdje očekivano trajanje života raste brže od proteklog vremena,“ napisao je. “Što se tiče čarobne pilule, čini se da će u doglednoj budućnosti postizanje i održavanje vrhunske forme jednostavno zahtijevati puno napornog rada.“

Časna sestra (55) oduševljava mladolikim izgledom: 'To je zato što nemaš muškarce u životu'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije