Cannelloni s pečenom patkom i tartufima, lisičarke i pire od graška s maslacem oduševit će i najzahtjevnija nepca.
Osjećajte se privilegirano i prijatelje ili bolju polovicu počastite luksuznom večerom. Neka se osjećaju kao u elitnom restoranu.
Potrebno za pečenje: cijela patka ili 6 bataka, anis, cimet, lovorov list, majčina dušica, zrna crnog papra, morska sol
Priprema: Marinirajte patku u ovoj mješavini 24 sata. Sljedećeg dana isperite marinadu, patku stavite u čist pleh i preko nje namažite mast. Pleh stavite u prethodno umjereno zagrijanu pećnicu na 160-170ºC, da se peče 3 sata.
U međuvremenu pripremite narezano povrće, mrkvu, celer i poriluk. Kada se patka dovoljno ohladi, odvojite meso od kostiju. Sortirajte povrće dok ne postane meko, dodajte malo crvenog vina i pržite. Zatim dodajte patku, sol, papar i 20 ml ulja od tartufa.
Kada se ohladi, ovom smjesom napunite cannellone.
Potrebno za pire od graška: crveni luk, krumpir srednje veličine, 2 režnja bijelog luka, 500 g zamrznutog graška, ½ l mlijeka, pola vezice peršina, 100 g maslaca
Priprema: Sortirajte crveni i bijeli luk, dodajte narezani krumpir, grašak i mlijeko. Prebacite u posudu i sklonite s vatre. Dodajte u smjesu peršin, a zatim izblendirajte sve dok ne postane glatka.
Potrebno za lisičarke: 150 g lisičarki, 100 ml octa, 80 g šećera Priprema: Dobro isperite i očistite gljive. Pirjajte ocat i šećer. U još vrući ocat stavite gljive i ostavite ih u tome cijelu noć. Ugrijte na pari cannelloni tjesteninu 8-10 minuta. Ugrijte pire od graška, dodajte malo maslaca, soli i papra po potrebi. Žlicom stavljajte pire od graška na dno dubokog tanjura. Preko pirea pospite lisičarke, a na vrh stavite cannellone. Na kraju prelijte sve umakom od crvenog vina.