Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jako fino

Pripremite crni rižoto "starog kapetana" s Pelješca koji je toliko ukusan da bismo ga mogli jesti svaki dan

25.04.2021.
u 07:00

U restoranu Stari kapetan u Orebiću pripremaju se jela od svježih i sezonskih namirnica, piju se postup i dingač, moćna vina koja su proslavila Hrvatsku u svijetu. Ovom prilikom daruju vam recept za rižoto od sipe - tradicionalno jelo dalmatinske kuhinje uz koje poslužite čašu suhog bijelog vina koje ste koristili i u pripremi jela.

Restoran Stari kapetan sastavni je dio Heritage hotela Adriatic u Orebiću. Uređen kao brodski salon s toplom rasvjetom, Stari kapetan mjesto je posebnog užitka. U ljetnim mjesecima doručak u dvoje, ručak s pogledom na beskrajno plavetnilo ili romantičnu večeru uz svijeće poslužit će vam na terasi restorana koja je ujedno i replika jedrenjaka iz 17. stoljeća, kakvi su nekada plovili morima svijeta, pod zapovjedništvom orebićkih kapetana. Stari kapetan mjesto je koje slavi dalmatinsku kuhinju sa svim specifičnostima Pelješca, poznatog gurmanskog i vinskog odredišta. Tu se pripremaju najfinija jela od svježih i sezonskih namirnica, piju se postup i dingač, moćna vina koja su proslavila Hrvatsku u svijetu. Dok ne dođete u priliku posjetiti restoran Stari kapetan, darujemo vam recept za jedno od omiljenih jela na meniju restorana.    

Crni rižoto 

Sastojci:

1000 g sipa

4 režnja češnjaka

1 vezica peršina

1 glavica luka

150 g korijena celera

200 ml 
temeljca

450 g riže

200 ml 
bijelog vina

100 ml maslinova ulja

1 žlica maslaca

Priprema:

Sipe dobro operite u morskoj vodi, odstranite im kost i ogulite kožu, a crnilo iz mjehura pomiješajte s bijelim vinom. U posudu stavite maslinovo ulje, narezani luk, usitnjeni češnjak i celer pa kad sve zažuti, dodajte sipu i vino. Pirjajte na laganoj vatri dok sipa ne omekša. Držite nakon što sipa omekša još desetak minuta na laganoj vatri, a onda dodajte crnilo, vino i rižu te kuhajte dok riža nije kuhana al dente. Dodajte malo maslaca i peršin i poklopite na 4-5 minuta. Potom servirajte.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije