stremite na više

Promaknuće na poslu dobro je za zdravlje

posao
VL FOTO
11.06.2012.
u 11:53

Iako promaknuće donosi više moći i odgovornosti, jedno je istraživanje pokazalo da je ono izuzetno dobro za zdravlje...

Možda ne morate osvojiti Oscara ili ući u Kuću slavnih, kako su pokazala prijašnja istraživanja, da biste živjeli dulje. No promaknu li vas na poslu, odgovornost i više stresa koje donosi nova funkcija kao da padaju u zaborav, a promaknuće donosi velike blagodati za srce. Stručnjaci vjeruju da cjelokupnoj situaciji pridonosi i pozitivan šok zbog nastalih promjena.

Britansko istraživanje na gotovo 4700 javnih službenika pokazalo je da su oboljenjima srca manje sklone oni koji rade na pozicijama s kojih se lako može napredovati. Te osobe imaju 20 posto manji rizik da obole od neke bolesti nego oni koji nisu u takvoj situaciji.

– Uzročno-posljedična veza ide od društvenog položaja prema zdravlju, a ne od zdravlja prema društvenom položaju. Tako će ljudi na višem socioekonomskom položaju biti boljeg zdravlja – kazao je Michael Marmot, epidemiolog i voditelj istraživanja, te dodao da postizanje višeg socioekonomskog statusa doprinosi boljem zdravstvenom stanju, dok promaknuće smatra jednim od mehanizama za napredovanje u društvenoj strukturi, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?