Mirisno i slasno obilježit će se prosinac u srcu Istre.
Grad Pazin u sklopu manifestacije “Veseli prosinac” ove godine, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem Pazin i LAG-om “Središnja Istra”, organizira “Festival palačinki”.
Pripremat će se palačinke različitih oblika, okusa i kombinacija, s različitim namazima... Festival se održava u povodu Sv. Nikole, u holu Spomen-doma, a u pripremi će se koristiti u najvećoj mogućoj mjeri domaći proizvodi s lokalnih OPG-ova. U velikoj će kuhinji glavni gost chef Robert Perić, nositelj prestižne Europske titule maestro chocolatier, sa svojim timom pripremati najrazličitije palačinke i osmisliti recept za posebnu “pazinsku palačinku” s namirnicama iz Istre koristeći se modernim kulinarskim i slastičarskim tehnikama i tehnologijom.
Chef Perić je vrstan kuhar i slastičar, ali i inovator u kuhinji sa svojim čokolatinima s nadjevom od istarskog terana, kremama od tartufa i čokolade i pralinama s istarskim maslinovim uljem. Osim kulinarskog showa s renomiranim kuharima/slastičarima, na festivalu će se predstaviti ugostitelji, OPG-ovi i proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda.
>>Posjetitelji pokupovali 10 tona čokolade na Masters World Chocolate
>>Najstarija najslađa trgovina na svijetu slastice prodaje od 1827. godine