uskrs

Punjena jaja sastavni su dio uskrsnog jelovnika - predlažemo vam čak dvije verzije nadjeva koji su za prste polizat!

Sandra Šimunović/Pixsell
12.04.2022.
u 07:00

Nema ljepšeg i primamljivijeg ukrasa na stolu od punjenih jaja - svi ih vole i vjerojatno će planuti u minuti. Autorica ovih slasnih nadjeva je Mateja Zvirotić Andrijanić, a u jednom od njih lako ćete prepoznati Matejine slavonske korijene.

Za ovaj recept nabavite jaja nekoliko dana prije jer ćete lakše manipulirati s njima i lakše i urednije ćete ih oguliti od onih jako svježih, savjetuje Mateja Zvirotić Andrijanić, autorica Food & Mood blog.

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:

1/5

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Punjena uskrsna jaja na 2 načina:

1. verzija

Sastojci:

  • 5 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice krem sira
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 žličica senfa
  • sol, šareni papar

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

2. verzija

Sastojci:

  • 5 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice ljutog ajvara
  • sol, papar

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.

Zaštitni čep na boci ulja zapravo se ne bi trebao bacati u smeće! Pogledajte za što služi:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije