Dobro je znati

Radite čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka

shutterstock
29.09.2020.
u 09:31

Sve dodatke koje volite dodajte na samom kraju

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i točan način pripreme čaja. Što god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet... Morate znati kako ga pripremiti. 

Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj. "Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin."

Jedna stvar ključna je u prevenciji bolesti srca, a mladi kardiolog objašnjava koja!

Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili. 

Vruća voda koristila se za pripremu prije jer nije bila pitka, pa se prokuhavala kako bi se ubile bakterije, prenosi The Sun.

Ovo su čajevi koje ne biste trebali piti, a razlog je sasvim opravdan:

1/6
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar zumaduke
zumaduke
10:20 29.09.2020.

u Hrvatskoj voda ne "ključa", nego "kipi" ili "vrije". Nauči pisati hrvatskim!

TO
Toby
14:07 29.09.2020.

Ključaj pa zaključaj

Avatar SileZla
SileZla
19:22 29.09.2020.

Čaj je najbolji s vodom iz perilice i to onom od ispiranja. Ja uvijek zagrabim vjedro tako da imam dosta do slijedećeg pranja robe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije