ne treba vam ni mikser!

RECEPT DANA Kad se zaželite nečeg slatkog, a nemate puno vremena napravite sočne čokoladne kocke bez jaja

@natalija_mysticcakes
05.12.2024.
u 09:30

Zaista praktičan, brzinski i jeftin kolač, kao stvoren za iznenadne goste ili jednostavno kad vas uhvati želja za nečim ultra čokoladnim.

Pred vama su najbrže i najsočnije čokoladne kocke ikad, bez jaja, od sastojaka koje u svakom trenutku imate kod kuće, a za čiju pripremu ne morate ni vaditi mikser jer se sve umuti sa žicom u tren oka. Recept food blogerice @natalija_mysticcakes ispisan je ‘na čaše’ za sve vas koji mrzite uključivati digitalnu vagu. Ali, naravno, tu su i točne mjere u gramima za sve vas koji volite držati sve konce u rukama.

Sastojci:

Mjera: čaša jogurta (180 ml)

  • Za biskvit:
  • 3 čaše oštrog brašna - 390 g
  • 1 čaša šećera - 180 g
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 4 žlice kakaa
  • 1 čaša ulja – 180 g
  • 3 čaše jogurta - 540 g
  • 100 g brusnica (po želji)

Za čokoladni preljev:

  • 20 žlica mlijeka
  • 8 žlica šećera - 80 g
  • 150 g margarina (ili maslaca)
  • 2 žlice kakaa
  • 200 g čokolade za kuhanje

Priprema: U zdjelu staviti redom sve suhe sastojke: brašno, šećer, vanilin šećer, sodu bikarbonu i kakao pa izmiješati žicom. Zatim dodati ulje i jogurt i opet dobro izmiješati dok se sve ne sjedini u glatku smjesu bez grudica. Na kraju po želji dodati brusnice, ali može i bez njih. Pleh veličine 32×22 cm nauljiti i pobrašniti pa izliti smjesu za biskvit. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Provjerite čačkalicom – ako izađe suha na sredini kolača, gotov je. Dok se kolač hladi pripremite preljev.

U lonac staviti sve sastojke za preljev: mlijeko, šećer, margarin narezan na kockice, kakao i izlomljenu čokoladu. Zagrijte na srednjoj vatri miješajući dok se sve ne otopi u jednoličnu čokoladnu smjesu. Prohlađeni biskvit narežite na kocke. Prelijte toplim čokoladnim preljevom. Kolač ostaviti na sobnoj temperaturi oko 30 minuta da upije preljev i ohladi se. Po želji po vrhu pospite listiće badema, sjeckane lješnjake ili orahe, iako će biti super i bez ičega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije