Malo tko ne voli uštipke. Izvrsno odgovaraju vrući, kao i hladni, a mogu se kombinirati sa slanim, kao i slatkim prilozima pa nije nikakvo čudo što ih svi vole. No, njihova priprema ponekad može biti malo problematična jer treba i zamutiti tijesto i ispržiti ga. Da biste uštedjeli na vremenu, donosimo vam recept food blogerice @kuhinjicaa u kojem ne trebate čekati da tijesto naraste. Uživajte!
Sastojci:
- 2 jaja
- 250 ml jogurta
- 350 g brašna
- 2 žlice ulja + za prženje
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice suhog kvasca
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj posudi umutite jaja s jogurtom i 2 žlice ulja. Postepeno tu smjesu dodajte u suhe sastojke, miješajući dok ne dobijete srednje gusto tijesto. U dublju tepsiju sipajte ulje tako da je dubina 3-4 cm i ostavite da se zagrije na srednjoj temperaturi.
Nakon toga žlicom vadite smjesu tijesta i spuštajte je u zagrijano ulje. Zatim pržite uštipke sa svih strana dok ne dobiju zlatno smeđu boju, i pazite da ne zagore. Poslužite po želji.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?
Super