Sredelice same ili u kombinaciji s krumpirom su vam dosadile? Pa ako još niste probali, evo jedne dobre ideje iz Istre. Pasutice sa slanim srdelama odlično su i brzo jelo koje će oduševiti sve, a tako ga je jednostavno napraviti. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a gotovo sve veće zasigurno imate kod kuće.
Sastojci:
• 35 dag brašna
• 1 jaje
• 20 dag usoljenih srdela
• 10 dag naribanog tvrdog sira
• maslinovo ulje
• sol
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga što tanje. Uz pomoć valjka tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Narežite ga na pasutice – rombove veličine 4x4 cm pa ih rasprostrite po ubrusu da se
još malo prosuše.
Pasutice skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih na zagrijano ulje, promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Slane srdele očistite od ljusaka, odstranite im kosti, prerežite ih jednom po širini pa ih stavite na zagrijano ulje i malo popržite. Kuhane pasutice istresite u zdjelu, prelijte ih srdelama i uljem u kojem su se pržile i pospite naribanim sirom.
Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično!