Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Jednostavno i ukusno: Napravite pasutice sa slanim srdelama!

Shutterstock
10.03.2024.
u 07:00

Fini brzinski ručak

Sredelice same ili u kombinaciji s krumpirom su vam dosadile? Pa ako još niste probali, evo jedne dobre ideje iz Istre. Pasutice sa slanim srdelama odlično su i brzo jelo koje će oduševiti sve, a tako ga je jednostavno napraviti. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a gotovo sve veće zasigurno imate kod kuće.

Sastojci:
• 35 dag brašna
• 1 jaje
• 20 dag usoljenih srdela
• 10 dag naribanog tvrdog sira
• maslinovo ulje
• sol

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Od brašna, jaja i malo posoljene vode zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga što tanje. Uz pomoć valjka tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Narežite ga na pasutice – rombove veličine 4x4 cm pa ih rasprostrite po ubrusu da se
još malo prosuše.

Pasutice skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Istresite ih na zagrijano ulje, promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. Slane srdele očistite od ljusaka, odstranite im kosti, prerežite ih jednom po širini pa ih stavite na zagrijano ulje i malo popržite. Kuhane pasutice istresite u zdjelu, prelijte ih srdelama i uljem u kojem su se pržile i pospite naribanim sirom.

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije