Pronalaženje obroka sredinom tjedna koji će razveseliti cijelu obitelj i za koji neće trebati čitava vječnost da ga spremite, može biti izazov, ali TV kuhar Jamie Oliver ima jednostavan recept koji će se zasigurno svidjeti mnogima, piše Mirror.
Ova zapečena tjestenina s kobasicama prelivena je posebnim krušnim mrvicama od sira cheddara i origana koje mu daju dodatnu hrskavost. Osim toga, jelo je savršeno i za zamrznuti u zamrzivaču pa jesti neki drugi dan.
VEZANI ČLANCI:
"Ovaj recept poslužit će za obilne porcije, ali i ako kuhate samo za jednu ili dvije osobe. Ljepota ovog jela je što možete zamrznuti sve ostatke, i spremiti ih za neki drugi dan kada nemate vremena ili se ne osjećate raspoloženo za kuhanje", kaže Jamie.
Sastojci:
- 4 kobasice
- 3 češnja češnjaka
- 400 g suhih rigatona
- 3 x 400 g konzerve nasjeckanih rajčica
- 50 g starog kruha
- 50 g cheddar sira
- 2 žličice sušenog origana
- maslinovo ulje
- 1 prstohvat osušenih papričica
Kuhinjska oprema:
- Velika zdjela
- Ribež za sir
- Tava
- Posuda za pećnicu
- Lonac (za tjesteninu)
- Posuda za pečenje
Priprema: Najprije zagrijte pećnicu na 200°C, a dok je uključena, počnite guliti češnjak i sitno ga sjeckati. Zatim uzmite cheddar sir - ili bilo koju vrstu koju ste odabrali - i naribajte ga. Zatim natrgajte stari kruh na najmanje komade koje možete dobiti za hrskavi preljev od krušnih mrvica. Stavite jedan režanj češnjaka s krušnim mrvicama i sir u veliku zdjelu, začinite crnim paprom i morskom soli, prije dodavanja prstohvata sušenog origana i kapljice maslinovog ulja.
VEZANI ČLANCI:
Zatim promiješajte sastojke tako da svi budu sjedinjeni. Zatim prelazimo na same kobasice. Oliver objašnjava da morate izvaditi kobasice iz kože prije nego što ih podijelite na četiri dijela - sve bi trebale biti iste veličine kako bi se osiguralo da se kuhaju u isto vrijeme. Zatim svaki od ovih manjih komada kobasice razvaljajte u kuglice, prije nego što ih stavite u vatrostalnu posudu i premažete maslinovim uljem. To bi zatim trebalo staviti u pećnicu na oko 10 minuta - ili dok ne porumene i ispeku se do kraja. Zatim uzmite tavu i zagrijte malo maslinovog ulja - na srednjoj vatri - prije nego što dodate ostatak origana, češnjaka i osušenih papričica. Nakon što češnjak dobije boju, dodajte tri konzerve nasjeckane rajčice te malo soli i papra.
Sve ovo pustite da zakipi prije nego nastavite krčkati još 10 minuta. Sada skuhajte tjesteninu - Oliver preporučuje rigatone, ali dobro će biti i ono što imate pri ruci - prema uputama za pakiranje, ali je ocijedite koju minutu ranije kako bi bila potpuno gotova tek u pećnici. Na kraju stavite tjesteninu i kobasice u posudu za pečenje i dobro ih premažite umakom od rajčice koji ste upravo napravili. Zatim dodajte prezlu prije pečenja oko 15 minuta - dok nadjev od sira ne porumeni. Poslužite i dobar tek!
Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!
Nou thanks.