Ovaj slatki recpet objavila je Jannette na portalu Slatkisvijet.com, a na vama je samo da ga isprobate i zasladite se.
Sastojci:
150 g lješnjaka
30 g kakaa u prahu
10 žlica meda
1 žlica kokosovog ulja
1 žličica arome vanilije
prstohvat soli
voda ili mlijeko (kokosovo, bademovo, rižino...)
Priprema:
Lješnjake kratko tostirajte u pećnici pa ih oljuštite uz pomoć suhe krpe.
Očišćene lješnjake stavite u blender pa ih zajedno s medom i kokosovim uljem miksajte nekoliko minuta (s kratkim pauzama) dok ne dobijete pastu.
Zatim dodajte kakao u prahu, sol i aromu vanilije. Dodajte žlicu po žlicu vode ili mlijeka dok ne dobijete namaz željene gustoće.
Domaću Nutellu spremite u čistu staklenku i čuvajte u hladnjaku.
>>Isprobajte recept Ane Grgić: Mlada janjetina, ratatouille
Hrpa mast i šećera...i sad je to 'zdravo'?