Nisam ja baš neki tip koji jede kod kuće. Dakle, restorane obilazim često, i to prilično strastveno. Nisam ipak ni onaj koji opisuje okuse koji dolaze nakon 15 minuta u predjelu gornjeg nepca. No znam što valja, a što ne i vrlo dobro znam kada nešto vrijedi manje nego što košta. I baš zato restoran "Milan" u Puli jednostavno moram preporučiti. Osobno, nikada u životu nisam doživio da mi uz jelo posluže šest različitih maslinovih ulja. Pa ti biraj... Jedno bolje od drugoga. Dakle uzmi, kao što i jesam, od svakoga pomalo. I lijepo je to, ali ništa u usporedbi s mariniranim inćunima koje sam dobio za predjelo. Gotovo badava. Kruh je bio vruć. A meni je bilo vruće oko srca.
Rižoto s canastrellima i pljukanci s kozicama i tikvicama zatim kolač od čokolade kakav ni Austrijanci ne bi znali ispeći... Strah me da se debljam. Sve oko 450 kuna za dvoje. Zatim, domaća malvazija i chardonnay. Laku noć.