I imenom vinarije – Roxanich, i maštovitim i neobičnim imenima svojih brojnih vina Mladen Rožanić i zbunjuje i privlači vinoljupce. Dakako, poseban je i sadržaj tih boca i tehnologija koja je primijenjena u dobivanju vina.
Tako je posve neobičan naziv jednog sjajnog vina – Ines u bijelom! OK, ime je to Rožanićeve supruge, a mješavina je sauvignona bijelog, vermentina, glere, graševine, friulana, pinota sivog i bijelog. Vinarija je u Istri, u Kosinožićima pokraj Nove Vasi, blizu Poreča, s prostranim, suvremeno opremljenim podrumom, a 20-ak hektara vinograda u okolici obližnjeg Višnjana. Vodeće su mu sorte malvazija, chardonnay, također i muškat, od crnih teran, refošk, borgonja, merlot i cabernet sauvignon.
Rožanić je po zanimanju inženjer strojarstva, radio je po Europi, u dolini Rhône surađivao je i družio se s uglednim francuskim vinogradarima i vinarima, tu mu se rodila ideja o vlastitim vinogradima u Istri; nakon godina putovanja i brojnih posjeta najpoznatijim svjetskim vinskim regijama na kojima je stekao dragocjeno znanje, odlučio se posvetiti vinogradarstvu i vinarstvu. Vina s etiketom Roxanich, po imenu obitelji koje datira još iz 14. stoljeća, prije stavljanja u boce odležavaju tri godine u drvenim bačvama, velikim i u manjim od 500 litara te u baricima. Rožanić se odlučio za organsku proizvodnju i klasičnu vinifikaciju baziranu, kako sam kaže, još na antičkim metodama, uz eliminiranje kemijskih dodataka.
Tek krajem 2008. na tržištu su se pojavile prve boce. U povodu pete obljetnice izlaska na tržište, Rožanić je sa suradnicima u zagrebačkoj Miva Galeriji vina, kod Mohorovih, upriličio degustaciju brojnih svojih vina, redom: Prve Rože, Antica, Milva, Ines u Bijelom, SuperIstrijan, Cabernet Sauvignon i Teran. Bila je to prigoda i da se oni vinoljupci koji to još ne znaju upoznaju s tzv. narančastim vinima, čitavim jednim međunarodnim enološkim pokretom; vina takve boje nastaju zbog dugih maceracija i najprirodnijeg načina proizvodnje.