Slabije vino može smanjiti rizik od raka crijeva

vino
Reuters/Pixsell
19.01.2010.
u 14:02

Slabije vino, ono sa 10 posto alkohola umjesto onog sa 14 posto, može smanjiti rizik od raka crijeva.

Ako redovito odnosno svakodnevno pijete čašicu vina, razmislite o tom da zamijenite uobičajeno vino malo slabijim, jer slabije vino moglo bi smanjiti rizik od raka. Studije su pokazale da ljudi koji piju vino sa 10 posto alkohola, umjesto, na primjer, 14 posto, mogu od toga imati mnogo koristi.

Udruga za istraživanje raka World Cancer Research Fund, koja je provela istraživanje, pozvala je proizvođače da na tržište stave više vina i piva s manjim postotkom alkohola.

Iako nije točno određeno koliko je smanjen rizik ako zamijenite jače vino slabijim, iz udruge tvrde da će u svakih 100 ljudi koji to učine biti jedan koji će zbog toga izbjeći rak crijeva, jer istraživanja su se orijentirala na ovu vrstu raka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?