Domaće

Slavonska satrica - pravi bećarski doručak (može i večera) koji ne ide bez malo kulena sa strane!

27.02.2021.
u 07:00

Slavoncima omiljeno jelo satrica, zapravo je svježi sir s vrhnjem, sjeckanim mladim lukom i tucanom sušenom crvenom paprikom. S domaćim kruhom satrica se poslužuje kao predjelo, a u kombinaciji s pravim slavonskim kulenom postaje izvrstan doručak ili večera.

Tradicionalna kuhinja diljem Hrvatske bogata je ovakvim jednostavnim jelima od samo nekoliko sastojka koje smo obožavali jesti u djetinjstvu, a jednako u njima uživamo i danas. Naravno, pod uvjetom da ih se sjetimo pripremiti. Satrica je začas gotova pa smo uvjereni da ćete već danas uživati u njezinoj svježini i kremoznosti čak i ako nemate pri ruci domaći kulen.

Foto: Shutterstock

Slavonska satrica

Sastojci:

10 dkg mladog luka

40 dkg kravljeg sira

1 dcl kiselog mlijeka ili vrhnja

svježi peršin

sol i papar

prstohvat dimljene tucane paprike

Foto: Shutterstock

Priprema:

Narežite luk na kolutiće zajedno sa zelenim perima, posolite, dodajte sir, vrhnje ili kiselo mlijeko pa sve dobro izmiješajte. Rasporedite satricu na kriške svježeg, mekanog domaćeg kruha. Ukrasite listovima peršina, malo papra i prstohvatom tucane dimljene paprike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije