Nakon što je korisnike TikToka nasmijao video djevojke Sarah koja je pred svojim dečkom Talijanom slomila špagete na pola prije kuhanja, a on je poludjelo rekavši da je to u njegovoj zemlji ilegalno, portal The Sun je kontaktirao kuharicu i pitao za mišljenje o ovom potezu kod kuhanja koji mnogi ljudi rade.
@carloandsarah did someone say... DRAMA??? 🤣
♬ original sound - Carlo and Sarah
Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!
Carolina Garofani, kuharica iz Italije kaže da je ovo potpuno nepotreban i krivi potez kada se kuhaju špageti. "Poanta je da se omotaju oko vilice. Zarolate vilicu u tanjuru, a špageti moraju biti dugački da bi se uhvatili na nju. Osim toga, moraju biti duži i kuhani al dente kako bi se umak dobro primio."
Danas, 4. siječnja, obilježava se svjetski dan ove vrste tjestenine, a kako ga drugačije proslaviti nego pripremom jednog super recepta?
Za pripremu je potrebno samo nekoliko sastojaka, a to su:
1 režanj češnjaka
Malo čili papričica
Žlica maslinovog ulja
Šalica pasate
Nekoliko vrsta sireva po izboru - najbolje bi bilo koristiti mozzarellu, brie, camembert, cheddar, parmezan i Podravec jer se dobro tope
1 paket špageta
Ispržite češnjak i čili na maslinovom ulju, a zatim dodajte pasatu. Začinite po želji i dodajte kuhane špagete. Sve dobro promiješajte, a onda dodajte sireve koje ste izabrali. Još jednom sve dobro promiješajte, ubacite u posudu za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 200°C, nekih desetak minuta.
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi