Pomlađivanje

Smijte se i izgledat ćete deset godina mlađi

zubi
Arhiva Večernjeg lista
05.04.2010.
u 15:00

Kad je riječ o pomlađivanju bolje je kupiti zubnu pastu koja izbjeljuje nego neku skupu kremu za lice, kažu stručnjaci koji su potvrdili da vas loši zubi mogu postarati za više od deset godina

Smijte se i izgledat ćete deset godina mlađi, savjetuju stručnjaci. Za privlačan osmijeh trebaju vam i lijepi, zdravi zubi, pa kad je riječ o pomlađivanju, bolje je kupiti zubnu pastu koja izbjeljuje nego neku skupu kremu za lice. Stručnjaci su potvrdili da vas loši zubi mogu postarati za više od deset godina. U jednom istraživanju na 2000 osoba pokazali su im dvije fotografije iste žene. Na jednoj fotografiji imala je bijele, zdrave zube, a na drugoj su joj montirali pokvarene. Na prvoj fotografiji ženi su ispitanici davali 31 godinu, a na drugoj su smatrali da ima 44. Stoga nije čudno da slavni prve zarade ulože u hollywoodski osmijeh.

- Loše zube povezujemo s godinama, a izbjeljivanje zuba ima isti efekt kao i bojanje kose, objašnjava dr. Thang Nghiem, direktor London’s Ultrasmile dental practice, te daje nekoliko savjeta za njihov ljepši izgled.

Bolje ih perite - obvezno koristite zubni konac, a zube perite ujutro i navečer dvije minute izvana i iznutra, te posebno na mjestima gdje se spajaju zubi sa zubnim mesom.

Paste za izbjeljivanje - one su jeftiniji način, ali ne očekujte čuda. Neka ih očisti i izbijeli profesionalac.

Prehrana - hrana poput jabuka, celera i jagoda djeluje na bolji izgled zubiju.

Ruž - prije kupnje provjerite kako se vaš ruž slaže sa zubima. Narančasti i žuti tonovi zube čine neurednima, dok crveni ruževi sa plavim tonovima "izbjeljuju" zube.

Provjerite što je novo kod zubara. Za zdrave i lijepe zube najbolje se prepustiti stručnjaku, a zubi se sada izbjeljuju tako da izgledaju prirodno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije