VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE: 95 od 100 bodova

Stari kapetan iz Orebića je najrestoran

Stari kapetan, Orebić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/4
20.08.2024.
u 10:36

Prije dvije godine Adriana Mikulić i njezin zaručnik Milan Radusin preuzeli su vođenje "Starog kapetana", restorana u sastavu obiteljskog boutique hotela Adriatic smještenog uz plažu u Orebiću.

– Drago mi je da je netko prepoznao naš rad i trud. Naravno da nam nagrada puno znači i vjerujem da je ona početak naših budućih nagrada – kazala nam je Adriana Mikulić kad smo je obavijestili da je velika Večernjakova zvijezda pripala "Starom kapetanu" kao najboljem od 29 restorana koje smo posjetili tijekom Turističke patrole.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Osvrćući se na ovogodišnju turističku sezonu, voditeljica restorana otvorenoga cijelu godinu kaže da je tijekom srpnja bio nešto slabiji promet, no u kolovozu se situacija popravila: – Ne možemo se žaliti. Vjerujem da će na kraju kvaliteta opstati – dodaje.

U odnosu na mnoge restorane na obali, "Stari kapetan" je s cijenama ostao u razumnim okvirima, pogotovo kad se stavi u odnos s kvalitetom. Riblja juha ovdje je šest eura, mušule na buzaru su deset eura skuplje, porcija bijele ribe sa sezonskim povrćem je 23 eura, koliko dođu i lignje punjene pršutom, mozzarellom i rikulom, s prilogom. U ponudi imaju i cannole, "mafijaški desert" u kojem su uživali protagonisti filma "Kum".

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

– Cilj nam je bio ponuditi nešto novo što će nas istaknuti od ostalih. Dva puta godišnje mijenjamo jelovnik, kako s ponudom ne bismo dosadili gostima. U pripremi jela koristimo lokalne namirnice, a najjači smo u jelima s ribom. Uostalom, i naš se obiteljski jelovnik zasniva na ribi – kaže Adriana Mikulić iz pobjedničkog restorana koji je osvojio 95 od mogućih 100 bodova.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije