Na zagrebačkoj kulinarskoj sceni nešto se počelo mijenjati nabolje, ali ta tvrdnja dobiva na važnosti kada to postane tema uglednog i jednog od najrelevantnijih portala ''Fine Dining Lovers''. Novinarka Margo Schachter podijelila je svoje iskustvo u detaljnom članku o zagrebačkoj gastronomskoj sceni. Na početku svojeg teksta Margo daje kritiku na temelju neznanja o hrvatskoj kuhinji; tvrdi kako se ni u 10 sekundi, ali ni u 10 minuta ne može sjetiti nekog poznatog tradicionalnog hrvatskog jela. Iako započinje negativnim tonom, zamjećuje kako Hrvatska ima veliki potencijal i kako je već sada poznata destinacija te se poziva na dva važna vodiča; Michelinov i gastronomski vodič Gault & Millau. U nastavku pogledajte kojih je pet restorana uvrstila na listu najboljih.
1. Noel
Prvo mjesto na listi top 5 restorana zauzima restoran Noel, prvi zagrebački restoran koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom. Pohvalila je vlasnika i šefa Gorana Kočiša koji je nakon godina iskustva u Njemačkoj u svoj restoran donio dašak modernosti, elegantnu prezentaciju jela i uporabu hrvatskih sastojaka.
2. Bistro Apetit
Na drugom mjestu nalazi se Bistro Apetit chefa Marina Rendića koji je stekao bogato iskustvo u poznatim svjetskim restoranima. Gault&Millau proglasio je ovaj restoran najboljim, a odlikuje ga današnja suvremena kuhinja.
Hlap ili Brancin? Lobster or Sea bass? ☎️01 4677 335
A post shared by Bistro apetit by Marin Rendić (@bistroapetit_by_marin_r
3. Mano 2
Na trećem mjestu našao se restoran Mano 2 koji se nalazi na Radničkoj cesti, chefa Hrvoja Kroflina. Ono što je pohvalila kod ovog restorana jest naglasak na najboljim sastojcima te spoju tradicionalne kuhinje sa suvremenim tehnikama.
4. NAV
Na listi preporuka našao se i restoran NAV chefa Tvrtka Šakote. Kao posebnost ovog restorana navela je samo jedan menu koji se mijenja iz dana u dan, po željama gostiju, a kao najpopularnije jelo navela je jagle.
5. Brokenships Bistro
Na petom mjestu našao se Brokenships Bistro, restoran u sklopu Muzeja prekinutih veza, chefa Matije Jagića. Ovdje je pohvalila suvremeni zaokret tradicionalnih recepata te koncept dijeljenja hrane i biranja između malih i velikih porcija.
Za odlično jelo potrebne su kvalitetne namirnice koje možete nabaviti na tržnici, a u videu pogledajte što se još "prodaje" na trešnjevačkom placu.
U kakvim elitnim zgradama se to nalazi da ja koji sam iz zgb bez pretrage na google nikad nisam niti cuo za njih