PREPOZNAJTE IH

Sumnjate da je netko u vašem društvu sociopat? Ova tri znaka otkrivaju jeste li u pravu!

Shutterstock
19.09.2024.
u 06:00

Sociopati obično imaju teški oblik antisocijalnog poremećaja osobnosti koji karakterizira impulzivno, neodgovorno i često kriminalno ponašanje

Zacijelo vam se ponekad dogodilo da se u razgovoru s pojedinim ljudima zapitate je li s njima sve u redu odnosno nemaju li određenih psihičkih problema. Stručnjakinja za takve tipove ljudi na društvenim je mrežama otkrila nekoliko znakova koji bi mogli potvrditi vaše sumnje te potvrditi da ste zaista u društvu, ni više ni manje, već sociopata! Pritom jedan od simptoma posebno 'iskače' iz drugih, piše portal LADBible.

Sociopati obično imaju teški oblik antisocijalnog poremećaja osobnosti (APD), koji karakterizira impulzivno, neodgovorno i često kriminalno ponašanje. Osobe koje pate od ovog zdravstvenog stanja obično su manipulativne, obmanjujuće, nepromišljene i ne uzimaju u obzir osjećaje drugih ljudi.

GALERIJA: Mislite na zdravlje, ali i novčanik: Ovih 10 hranjivih vrsta voća i povrća možete kupiti za 'siću'

1/11

Ovlaštena savjetnica u slučajevima nasilja u obitelji, Danielle Radin (@danielleradin), na TikToku je otkrila tri znaka na koja treba obratiti pažnju kada ste u blizini potencijalnog sociopata.

@danielleradin Look at their body language #psychopath #sociopath #aspd #bodylanguage #nocontact #breakup #psychology #narcissistic #narcissist #narcissism #npd #narc #breakups #narctok #communication #traumabond #psychologyfacts #narcissisticparent ♬ original sound - Danielle Radin

Izostanak zijevanja: Jedan od glavnih znakova govora tijela koji bi mogao ukazivati na to da imate posla sa sociopatom jest izostanak zijevanja. 'Sljedeći put kad ste u blizini te osobe, napravite veliki, iskreni zijev. Navodno je potrebna određena količina empatije da bi netko počeo zijevati za vama. Ako ste s nekim tko baš nikada ne ponavlja zijevanje za vama, to je definitivno crvena zastava', otkriva Danielle.

VEZANI ČLANCI:

Učestalo treptanje: 'Također, obratite pažnju na to koliko često osoba trepće. Sociopati i psihopati moraju se stalno podsjećati da više trepću', objašnjava Danielle. 'Također, kada se smiju, primijetit ćete da osmijeh ne stiže do njihovih očiju. Oči sociopata uvijek su hladne i prazne.

Plakanje 'na silu': Sposobnost plakanja na zapovijed ili 'na silu' također može biti znak upozorenja. 'Takve osobe mogu plakati na zapovijed, posebno žene sociopati, ali njihove suze nisu iskrene. Pokušajte ih obrisati i provjerite jesu li uopće tamo. Ovaj simptom me uvijek zbunjuje. Kako netko može plakati 'na silu'? Ja to ne mogu', kazala je stručnjakinja.

Njezina objava na TikToku izazvala je mnoštvo komentara, a puno ih se odnosilo upravo na Daniellein posljednji komentar. Mnogi su korisnici društvenih mreža sugerirali da sposobnost plakanja na zapovijed može biti uzrokovana i drugim razlozima.

'Ja mogu plakati na zapovijed. Inače si ne dozvoljavam često plakanje jer nastojim potiskivati svoje osjećaje i tjeskobe pa zbog toga uvijek imam zalihe suza', napisala je jedna osoba, dok je druga Danielleina pratiteljica otkrila kako je plakanje na silu naučila zbog glume.

'Dijagnosticiran mi je antisocijalni poremećaj osobnosti i u pravu si! Ponekad se moram podsjetiti da trepnem, a isto vrijedi i za zijevanje. Nisam sociopat, nego psihopat', otkrio je drugi korisnik društvenih mreža kojemu je Danielle odgovorila, kazavši kako je njegov komentar doslovno 'otvaranje očiju'.

Moderan švedski svećenik: Pet puta tjedno ide u teretanu, a ima i brojne tetovaže

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije