sezonski recepti

Sve što danas trebate je ova krepka juha od graška i mladog češnjaka

12.06.2022.
u 06:00

Kako postići da juha sačuva prekrasnu zelenu boju? Ubacite grašak u kipuću vodu i pazite da ga ne prekuhate.

Sezona graška traje od travnja do srpnja, dakle, još uvijek stignete kupiti na tržnici lijepe zelene mahunice u kojima se kriju najslađe bobice našeg djetinjstva. Okupite cijelu obitelj oko stola i zajedno očistite grašak pa pripremite ovu finu juhicu, oni najmlađi će sigurno tražiti repete!

Juha od graška i mladog češnjaka s vrhnjem

Sastojci:

450 g mladog češnjaka

4 žlice maslinova ulja

sol, svježe mljeveni papar

2 šalice mladog graška (oko 900 g u mahuni)

kiselo vrhnje

Priprema:

Izrežite tamnozelene vrhove mladog češnjaka i narežite ih poprečno na debljinu otprilike 1 cm. Glavice i svijetlo zelene dijelove stabljike narežite na komade debljine 0.5 cm. Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani mladi češnjak, začinite solju i paprom te kuhajte, često miješajući dok ne omekša, 8–10 minuta. Dodajte tamnozelene vrhove i dalje kuhajte miješajući oko 3 minute. Dodajte 4 šalice vode u lonac i pustite da zakipi. Zatim ubacite grašak, smanjite toplinu i lagano pirjajte oko 5 minuta.



Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije