Istraživanje otkrilo

Tjelovježba, alkohol i Viagra - najbolji 'lijekovi' za jetlag?!

putovanje avionom
Foto: Thinkstock
13.11.2013.
u 13:00

Obzirom da određena metoda neće pomoći svima, putnici su postali vrlo kreativni u pronalasku rješenja.

Ako ste ikada putovali na neke udaljenije destinacije i dočekala vas je vremenska razlika od nekoliko sati, onda znate o čemu pričamo. Ponekad upravo taj jetlag može biti veliki problem putnicima na novim lokacijama. Postoje razni savjeti kako ga što "bezbolnije" preživjeti, odnosno kako naviknuti organizam što prije na nove uvjete. Neki putnici se prisiljavaju spavati tijekom putovanja u vrijeme kada inače ne bi spavali, a sve u svrhu da "ulove ritam" dana i noći destinacije na koju putuju. Drugi, pak, preskaču jednu noć spavanja i izdržavaju dok ne dođe vrijeme za odlazak na počinak po novom rasporedu.

Ira Noviani, singapurska marketing menadžerica za Skyscanner, otkrila je da je u istraživanju sudjelovalo tisuću putnika, a otkrili su na koje su se načine borili s jetlagom. Prema očekivanjima, utvrđeno je da različite metode neće isto djelovati na sve pa su putnici poprilično kreativni u nastojanju saniranja simptoma jetlaga. Obzirom da određena metoda neće pomoći svima, putnici su postali vrlo kreativni u pronalasku rješenja. Noviani je izvijestila da je svakako najčudniji izbor bio uzimanje Viagre, tablete za  potenciju. Čak 11 posto od tisuću putnika pribjeglo je ovoj metodi koja se prije nekoliko godina ispitivala na zamorcima. Čak 45 posto putnika "na Viagri" otkrilo je da je metoda djelotvorna i učinkovita.

Više od polovice ispitanih (51 posto) otkrili su da su lagano istezanje i tjelovježba učinkoviti. Tablete za spavanje kao jedno od rješenja smatra 48 posto ispitanika, pomicanje sata prije dolaska na odredište uspješnom metodom drži 46 posto, ispijanje alkohola 41 posto, izbjegavanje alkohola 42 posto.

>>Svaka peta Hrvatica na putovanje avionom ide u – štiklama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije