Sezona paprika traje tijekom ljetnih mjeseci pa iako nije bila idealna godina, a čini se neće biti ni idealno ljeto, paprika ne nedostaje.
Ovo zahvalno povrće možete jesti sirovo, kuhano, punjeno, zapečeno...
Dovoljno je dati mašti na volju i baciti se na pripremu.
Ne volite li eksperimentirati, portal Gastro.hr donosi deset najboljih recepata s paprikom, a na vama je da odaberete jedan, dva...za sebe.
Zapečene slatke paprike sa sirom
SASTOJCI:
- 340 g pšenice bulgur
- 450 ml povrtnog temeljca
- žlica maslinova ulja
- 2 veće glavice luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 340 g smrznutoga kukuruza
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice šerija
- mljeveni crni papar
- 115 g ribanog sira gruyere i 115 ribanog ementalera
- 175 ml mlijeka
- 4 jaja
- veća rajčica
- 2 žlice svježe nasjeckana vlasca
PRIPREMA:
1. Zagrijemo pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva. Pšenicu bulgur zalijemo kipućim temeljcem i ostavimo da odstoji 15 minuta.
2. Za to vrijeme u tavi zagrijemo ulje pa pet minuta pirjamo luk i nasjeckanu papriku. Umiješamo zamrznuti kukuruz i češnjak te pirjamo još nekoliko minuta. Dodamo žlicu šerija i dobro popaprimo. Nakon minute, dvije opet ulijemo žlicu šerija i opet popaprimo.
3. Lagano namastimo veliku, plitku vatrostalnu posudu te u nju izlijemo smjesu s paprikom i kukuruzom. Na povrće stavimo bulgur i pospemo naribanim sirom.
4. Umutimo jaja s mlijekom i prelijemo preko smjese. Na sve složimo ploške rajčice i pečemo bez poklopca 45 minuta, dok lagano ne nabubri i postane zlatnosmeđe. Pospemo nasjeckanim vlascem i poslužimo.
Sve recepte možete pronaći na portalu Gastro.hr
>>Top 10 brzih i laganih ljetnih obroka od sezonskih namirnica
>>VIDEO: Ima li tko da ne voli palačinke? Kušajte ovaj recept za poslasticu s čokoladom