Niste sigurni što napraviti za ručak ili večeru? Mogli biste isprobati jedan od najpopularnijih recepata 2022. godine. Ovu jednostavnu taco juhu je lako napraviti, a ukusna je i potrebno je manje od 30 minuta da se napravi od početka do kraja. Sa sastojcima poput mljevene govedine, začina za taco i pregršt nekvarljivih namirnica, vjerujte nam, neće vas razočarati. Kad ste raspoloženi za nešto brzo, fino i jednostavno, ovo će sigurno postati vaš novi izbor, piše Reader's Digest.
Sastojci: 500 g mljevene junetine ili bilo kojeg drugog mljevenog mesa, 1 žlica maslinovo ulja, 1 luk, 2-3 režnja češnjaka, 1 žuta mesnata paprika, 3 srednje rajčice, 200 g krem sira, 2 žlice taco začina, sol i papar, 360 ml goveđeg temeljca. Dodatno: avokado, ljubičasti luk, rajčica, Jalapeño papričica, korijander ili peršin, limeta, ribani sir, kiselo vrhnje.
Priprema: U tavu stavite ulje, pa dodajte mljeveno meso, usitnjeni luk i nasjeckani češnjak, te sve kuhajte uz miješanje dok tekućina ne ispari i meso se počne karamelizirati po rubovima 7-8 minuta. Mesu dodajte nasjeckanu papriku i rajčice , krem sir natrgan na manje komade , taco začin, i sol i papar . Sve kuhajte uz stalno miješanje dok povrće omekša i dok se sir ne rastopi 5-6 minuta. Na kraju sve zalijte sa temeljcem i pustite da uskuha , pa smanjite vatru i poklopite.. Kuhajte uz povremeno miješanje 15-tak minuta.
U međuvremenu očistite i nasjeckajte Jalapeño, rajčicu , luk , avokado , sir naribajte , limetu narežite na ploške, a korijander ili peršin natrgajte . Sve servirajte u manjim zdjelicama uključujući i kiselo vrhnje. Gotovu juhu razlijte u zdjelice, pa pokapajte s malo limete i servirajte uz sve priloge gore navedene. Možete odabrati samo neke ili staviti od svih pomalo. Dobar tek!
Doručak je najvažniji obrok u danu, no ove je namirnice ujutro bolje izbjegavati!