vječna dilema

Trebate li držati kečap u hladnjaku ili u kuhinjskom ormariću? Evo što kažu stručnjaci

shutterstock
12.02.2024.
u 10:30

Ako treba biti u hladnjaku, zašto ga restorani ostavljaju vani?

Može li se nakon otvaranja kečap spremiti u smočnicu ili kuhinjski ormarić? Ili mora biti u hladnjaku? A, ako treba biti u hladnjaku, zašto ga restorani ostavljaju vani? To su samo neka od pitanja koja mnogi ljudi postavljaju, a na koje je odlučila odgovoriti stručnjakinja Kristen Aiken, kada je govorila o 'opasnim zonama', prenosi Yahoo.

'O tome se prije nekoliko godina vodila velika rasprava, a Heinz je sve objasnio na svom Twitter profilu, ali u osnovi, u restoranu je drugačije nego kod kuće, jer je promet tako brz', rekla je Aiken, 'Možda će čak potrošiti i cijelu bocu kečapa u jednom danu, s obzirom koliko ga ljudi koristi'.

VEZANI ČLANCI: 

Ali, čak i ako ne poslužujete stotine gostiju dnevno, vaš kečap bi mogao stajati u kuhinjskom ormariću ili smočnici. 'Kečap može stajati na policama. Trebali biste ga moći dugo držati bez hlađenja. Međutim, zbog specifičnih čimbenika koji se mogu razlikovati od kuće do kuće, poput temperature ili određenih uvjeta skladištenja, preporučuje se da ga stavite u hladnjak nakon što ga otvorite, kako biste održali kvalitetu'.

Međutim, neke marke i domaći kečap možda neće imati istu razinu kiselosti i možda će trebati drugačije postupati s njima. 'Postoje sve te nove marke fensi kečapa koji su organski i vjerojatno nisu namijenjeni držanju na policama, tako da jednostavno morate pročitati što piše na poleđini proizvoda', savjetuje Aiken.

VEZANI ČLANCI: 

Heinz UK odgovorio je na ovu dilemu oko skladištenja začina na Twitteru 2023. godine. Nakon saznanja da više od trećine ispitanika X-a (Twittera) drži svoj kečap u ormariću, tvrtka je jednostavno napisala: 'Kečap. ide. u. hladnjak!!!'. Glasnogovornik tvrtke je dodao: 'Iako smo svjesni da su mnogi obožavatelji Heinz Tomato Ketchupa svoj kečap čuvali u ormarićima, preporučujemo hlađenje nakon otvaranja. Ovo je najbolji način da se održi okus kečapa'.

Dakle, iako je sigurno ostaviti svoju bocu kečapa u ormariću (a ako to učinite, stručnjaci savjetuju da je trebate potrošiti u roku od 30 dana), ako želite da vaš kečap ima najbolji mogući – držite ga u hladnjaku.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije