Za pripremu ovog zabavnog jela koristite krumpir srednje veličine i neka budu podjedanki kako bi se ravnomjerno ispekli u pećnici, podsjećana svom blogu autorica recepta, Tatjana Miletić.
Zamotani krumpir
Sastojci:
- 6 krumpira srednje veličine
- 150 g finog kremastog sira
- 6 šaka cheddar sira
- 6 dugačkih režnjava mesnate dimljene slanine
Priprema:
Krumpir dobro operite i kuhajte u ljusci oko 20 minuta dok dovoljno ne omekša. Kad se prohladi, ogulite ga. Oguljeni krumpir omotajte slaninom i pričvrstite je čačkalicom kako se ne bi otvorila. Zatim jedan kraj krumpira odrežite kako bi mogao stajati uspravno u limu za pečenje, a drugi izdubite žlicom. Izdubljeni dio napunite krem sirom, a zatim cheddarom i sve dobro posolite i popaprite. Krumpir pecite na 200 °C oko 30 minuta.