nesvakidašnja situacija

Tvrdi da su je izbacili s leta zato što je alergična na - školjke: 'Bilo me tako sram'

@elliebrelis/TikTok
11.10.2024.
u 12:30

Nikada prije nije imala problema, što je dodatno otežalo ovu situaciju.

Nedavno je žena postala viralna na TikToku nakon što je podijelila svoje neugodno iskustvo na letu Delta iz Los Angelesa za Boston, kada je bila izbačena iz aviona zbog svoje alergije na hranu. 29-godišnja Ellie Brelis u emotivnom je videu ispričala kako se vraćala kući radi posjeta liječniku zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. Na letu je, kao i uvijek, obavijestila osoblje o svojoj alergiji na školjke te pokazala gdje drži EpiPenove kako bi bila sigurna tijekom putovanja. No, unatoč tome, ubrzo je bila prisiljena napustiti avion, piše New York Post

‘Sve je eskaliralo vrlo brzo, uključilo se puno ljudi i odjednom sam bila ispraćena iz aviona. Bilo mi je neugodno jer sam letjela puno puta bez problema’, rekla je. Na kraju, njena prtljaga nastavila je put bez nje, dok je ona ostala u zračnoj luci. U videu, kroz suze, Brelis je izrazila svoje razočaranje i frustraciju, rekavši: ‘Upravo su me izbacili iz aviona jer sam alergična’. Naglasila je da to spada pod Zakon o Amerikancima s invaliditetom i da je samo željela sigurno stići kući kako bi mogla posjetiti liječnika.

@elliebrelis Sorry there are no CC. I didnt have time to upload. can anyone help me? Please share / repost / comment and TAG @delta @LAX @404 [by L.A. Times] @The Boston Globe @Pete Buttigieg #fyppppppppppppppppppppppp #fyp #fypシ ♬ original sound - Ellie Brelis

Ona je istaknula da uvijek nosi više EpiPenova i da već godinama leti s Deltom, uvijek obavještavajući posadu o svojoj alergiji prije leta. Nikada prije nije imala problema, što je dodatno otežalo ovu situaciju. ‘Jesam li ja kriva? Jesam trebala šutjeti o alergiji?’, upitala je gledatelje, izražavajući osjećaj bespomoćnosti zbog toga što nije znala kako osigurati svoju sigurnost.

U sljedećem videu otkrila je da je, nakon što su je izbacili iz aviona, dobila upute da kontaktira Medair, medicinsku službu za konzultacije, kako bi utvrdili je li ‘sposobna za letenje’. To ju je dodatno zbunilo jer je već imala EpiPenove i uvijek se pridržavala sigurnosnih protokola.

VEZANI ČLANCI: 

Iako joj je na kraju odobreno da leti, prebačena je na kasniji let bez ikakvih posebnih mjera za njezinu sigurnost, što je dodatno povećalo njezinu nesigurnost. Inače sjedi na stražnjem dijelu aviona kako bi upozorila okolne putnike na svoju alergiju i zamolila ih da izbjegavaju konzumaciju školjki tijekom leta. Na kraju je otkazala let Delte i bez problema se vratila kući s JetBlueom. 

@elliebrelis Replying to @dannydevito_luvr @delta @The Boston Globe @latimes ♬ original sound - Ellie Brelis

Delta savjetuje putnicima s alergijama da prije leta ispune obrazac ili kontaktiraju službu za korisnike, ali upozorava da ne može jamčiti okruženje bez alergena niti zabraniti putnicima unos proizvoda koji mogu izazvati alergijske reakcije. ‘Svjesna sam rizika’, rekla je Brelis, ‘ali letjeti moramo svi, bez obzira na alergije, bilo da je riječ o školjkama ili kikirikiju’.

Stjuardesa podijelila: "Ovakvi putnici najviše živciraju osoblje u avionu..."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije