u hrvatskoj više nego u Sloveniji

U Švedskoj 206, a kod naših susjeda 135 eura: Evo koliko košta večera u restoranu s Michelinovom zvjezdicom

shutterstock
29.05.2024.
u 12:30

Cijene večera gotovo su uvijek više od cijene ručka, a u cijene menija nije uključeno piće.

Restorani s Michelinovim zvjezdicama poznati su po vrhunskoj gastronomiji, ali i po visokim cijenama koje često prate ovu razinu kvalitete i usluge. Cijene se mogu značajno razlikovati ovisno o lokaciji, broju zvjezdica, konceptu restorana i uglednu šefa kuhinje. 

Pixsell je tako napravio infografiku koja pokazuje razliku u prosječnoj cijeni menija u restoranima s Michelinovim zvjezdicama u Europi. 

Infografika prikazuje prosječnu cijenu menija u restoranima s Michelinovim zvjezdicama. U Švedskoj je potrebno za jedan meni s Michelinovom zvjezdicom izdvojiti 206 eura dok je u Hrvatskoj cijena menija 159 eura. Najpovoljnija cijena večere u u restoranu s Michelinovom zvjezdicom je u Grčkoj te ona iznosi 132 eura. Photo: Marko Picek/PIXSELL
Foto: Marko Picek/PIXSELL

U Švedskoj je potrebno za jedan meni s Michelinovom zvjezdicom izdvojiti 206 eura dok je u Hrvatskoj cijena menija 159 eura. U Danskoj ćete morati potrošiti vrtoglavih 295 eura po meniju, u Austriji 203, a u Njemačkoj 182 eura. 

Najpovoljnija cijena večere u restoranu s Michelinovom zvjezdicom je na Malti te ona iznosi 125 eura. Slijede je Grčka sa 132 te Slovenija sa 135 eura po meniju. Nama susjedne, Italija i Mađarska, drže cijene od 160, odnosno 164 eura. 

VEZANI ČLANCI: 

Cijene večera gotovo su uvijek više od cijene ručka, a u cijene menija nije uključeno piće. U Hrvatskoj imamo 11 restorana s Michelinovom zvjezdicama, među kojima su: Noel u Zagrebu, Pelegrini u Šibeniku, Restoran 360° u Dubrovniku te Monte u Rovinju.

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

 

Komentara 2

Avatar Blokiran
Blokiran
14:14 29.05.2024.

Ajme koliko cu ustedjeti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije